ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

>

   
28.02.2019

В Центральному районі міста колишнє подружжя ділять спільних 4-х дітей: мати вийшла заміж за іноземця і прагне забрати їх до Туреччини

У Центральному районі Миколаєва після розлучення подружжя близько року не могли визначити місце проживання 4-х дітей. Після розірвання шлюбу судом було визначено місце проживання усіх дітей із матір’ю. За роки сімейного життя жінки не була працевлаштована, оскільки доглядала за малолітніми дітьми. Чоловік являється приватним підприємцем: має стабільну роботу та матеріально забезпечений, за весь час проживання дітей із матір’ю систематично та вчасно сплачував аліменти колишній дружині, але остання чинила перешкоди у спілкуванні батька з дітьми.

За весь період проживання дітей із матір’ю у них погіршилася успішність у школі, старші діти перестали відвідувати додаткові гуртки. Жінки не з’являлася на батьківські збори та не підтримувала зв’язку із класними керівниками дітей. Чоловік звинуватив жінку у відсутності належного контролю за дітьми та невиконання нею батьківських обов’язків.
Варто відзначити, що жінка має досить напружені взаємовідносини зі старшим сином, якого вона вже виганяла з дому за що була притягнута до адміністративної відповідальності. Проти бажання сина постійно проживати з батьком – не заперечувала.

В свою чергу батько, сплачуючи жінці аліменти на дітей, паралельно проявляв турботу та опікувався дітьми, додатково покриваючи витрати для відвідування дітьми гуртків та репетиторів. Також має власне житло та автомобіль, тому прагне аби судом було визнано постійне проживання дітей з ним.
Свого часу, жінка написала заяву про те, що на період її лікування за кордоном, не заперечує аби діти весь цей час проживала із батьком. Після чого зникла та не відповідала на дзвінки працівників служби та батька дітей.

Як з’ясувалося пізніше, жінка вирішила влаштувати особисте життя та поїхала до Туреччини до чоловіка з яким познайомилася в мережі Інтернет. В Туреччині жінка отримала вид на проживання та народила дитину. Перебуваючи в іншій країні, через представника жінка заперечувала проти зміни судом місця проживання дітей та мала намір забрати своїх 4-х дітей до іншої країни.

Судом враховано те, що діти проживаючи на території України мають сталі соціальні зв’язки, місця навчання та стабільний психологічний стан з близькими людьми поряд. Судом встановлено постійне місце проживання дітей з батьком, адже це відповідає їх інтересам та забезпечить їх розвиток.

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району рекомендує батькам враховувати психологічний стан дітей та їх права при вирішенні питання щодо місця проживання та встановлення участі кожного із батьків у вихованні та життю дитини.

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району